Solved -> Issue with login from WP side (Ultimate Member plugin)

Taouche
User w
User w
Posts: 17
Joined: Thu Jun 02, 2016 11:38 am

Solved -> Issue with login from WP side (Ultimate Member plugin)

Post by Taouche » Thu Jun 02, 2016 11:44 am

Hi all,

I installed this plugin (1.4.0) and all works like a charm :D

I just have a little issue when i try to login from my wordpress website front end.

I'm using Ultimatemember plugin for my login/ logout frontend page.

The logout work ok, but the login action load the page and come back to the login page and i'm still logout.

I have a redirection after login set on the ultimatemember settings page, set to UM Login Page. I tried to change it for my Home Page URL and it still doesn't work.

It's work from phppb login button.

Thanks in advance for your help.

User avatar
axew3
w3all User
w3all User
Posts: 1631
Joined: Fri Jan 22, 2016 5:15 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Issue with login from WP side

Post by axew3 » Thu Jun 02, 2016 12:29 pm

If you experience this with a login widget on front end (so not logging in via wp-login.php in WP) this is because the plugin you use, reset credentials posts vars onlogin. So, there is no way for wp_w3all plugin to know if user has or not have been login. Credentials cookie aren't set in this case, and login simply work, but wp_w3all logout as no cookie is produced.
This do not happen, i think, if you login using wp-login.php.
That's the reason why.
You can activate and use the wp_w3all login widget, that will return the same effect of the front-end plugin ajax you use, except if it contain rechapka that have not been added into wp_w3all login widget.

Taouche
User w
User w
Posts: 17
Joined: Thu Jun 02, 2016 11:38 am

Re: Issue with login from WP side

Post by Taouche » Thu Jun 02, 2016 1:14 pm

Hi,

first of all thank you very much for your free and amazing plugin and for your free support, it is really appreciated.

I understand, but i can't use the original wp-login for my users it will be too much modifications for me.

Hope you will fix it soon, another time thank you for this amazing work :D

Taouche
User w
User w
Posts: 17
Joined: Thu Jun 02, 2016 11:38 am

Re: Issue with login from WP side

Post by Taouche » Tue Jun 07, 2016 1:45 pm

Hi,

just to let you know, with the latest version 1.4.1, I can know login with the ultimatemember login frontend page. 8-)

I just have the same issue of grungyape "Login Page Glitch", so as you said, waiting for the version 1.4.2.

thank you for your awesome work ;)

User avatar
axew3
w3all User
w3all User
Posts: 1631
Joined: Fri Jan 22, 2016 5:15 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Issue with login from WP side

Post by axew3 » Tue Jun 07, 2016 9:48 pm

so i hope just released 1.4.2 do not broke the magic ... :) i do not think, but let know if something come out!

Taouche
User w
User w
Posts: 17
Joined: Thu Jun 02, 2016 11:38 am

Re: Issue with login from WP side

Post by Taouche » Wed Jun 08, 2016 8:28 am

I installed the latest version 1.4.2. I can always login from my frontend plugin and i'm redirected to wp-admin.php but when I'm comeback to the website, i'm disconnected.

User avatar
axew3
w3all User
w3all User
Posts: 1631
Joined: Fri Jan 22, 2016 5:15 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Issue with login from WP side

Post by axew3 » Wed Jun 08, 2016 8:56 am

i've think also the autologin was solved instead i see i've been logged out this morning, so after session has been expired.
looking within today

User avatar
axew3
w3all User
w3all User
Posts: 1631
Joined: Fri Jan 22, 2016 5:15 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Issue with login from WP side (Ultimate Member)

Post by axew3 » Sun Jun 12, 2016 10:40 pm

[solved]
Autologin bug since 1.4.0 was solved on 1.4.4.

Compatibility of wp_w3all with all plugins that add logins pages/widgets, but that do not reset the $_POST credentials array onlogin (like Ultimate Member) will be fixed on 1.4.5, that will be released as soon.

Taouche
User w
User w
Posts: 17
Joined: Thu Jun 02, 2016 11:38 am

Re: Issue with login from WP side (Ultimate Member plugin)

Post by Taouche » Fri Jun 17, 2016 2:32 pm

Hi,

sorry for my late reply, I installed the latest version 1.4.6 and it doesn't work when i try to login from ultimate member front-end login page.

User avatar
axew3
w3all User
w3all User
Posts: 1631
Joined: Fri Jan 22, 2016 5:15 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Issue with login from WP side (Ultimate Member plugin)

Post by axew3 » Fri Jun 17, 2016 4:54 pm

Front end login Ultimate Member, you mean this?
http://www.axew3.com/www/wordpress-rc/login/
user: tester
password: tteess

to be honest at first try my test have fail, because i've deleted in WP the user tester, but i've forget (what shame) that in this case, an user deleted in WP will be deactivated in phpBB by WP_w3all. So to test correct, i've deleted the user in WP, so i've reactivate him in phpBB (as deactivated due to deletion in WP) ...
so i've try to test a login: user is correctly added in WP as activated or deactivated as it is in phpBB. So if deactivated in phpBB, for example as in the above i mention, user can't login in Wp, as normal need to be. Just to mention, maybe you are doing the same with some test user?
I'll test more about if you're still in trouble, report, and 1.3.7 is coming.

Locked