Solved -> Issue with login from WP side (Ultimate Member plugin)

User avatar
axew3
w3all User
w3all User
Posts: 1631
Joined: Fri Jan 22, 2016 5:15 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Issue with login from WP side (Ultimate Member plugin)

Post by axew3 » Fri Jun 17, 2016 4:59 pm

p.s look that only login and logout pages about ultimate member, and i presume all others are working well, EXCEPT register page, that in case need to be added. Will be added on next version or 1.4.8. In any case before 1.5.0.
Try out the installation test i've linked on previous post with user and pass: it run wp_w3all 1.4.6.

Taouche
User w
User w
Posts: 17
Joined: Thu Jun 02, 2016 11:38 am

Re: Issue with login from WP side (Ultimate Member plugin)

Post by Taouche » Wed Jul 20, 2016 12:12 pm

Hi,

just to tell you really thanks for the latest fix from 1.4.7 release.

It work perfectly now, I can login and logout correctly from ultimate member login page.
8-) :mrgreen: :mrgreen:

User avatar
axew3
w3all User
w3all User
Posts: 1631
Joined: Fri Jan 22, 2016 5:15 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Issue with login from WP side (Ultimate Member plugin)

Post by axew3 » Wed Jul 20, 2016 10:08 pm

1.4.8 is coming as 1.4.7 do not fix all bugs about profile fields, it seem to me something still wrong .. looking.

User avatar
axew3
w3all User
w3all User
Posts: 1631
Joined: Fri Jan 22, 2016 5:15 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Issue with login from WP side (Ultimate Member plugin)

Post by axew3 » Wed Jul 20, 2016 10:38 pm

1.4.8 has been just released due to some more problem on profile fields, in true i do not know if and how your install was really working about profiles in 1.4.7: update to 1.4.8 and if still any problem, please let know.

Taouche
User w
User w
Posts: 17
Joined: Thu Jun 02, 2016 11:38 am

Re: Issue with login from WP side (Ultimate Member plugin)

Post by Taouche » Fri Jul 22, 2016 2:36 pm

I just have a question:

Do you know why when I go to a topic on the iframe forum page, when I scroll down, lot of time the page go back to the head ?

And sometimes the page is not completely loaded to the footer.I need to reload it to display it correctly.

Thanks

User avatar
axew3
w3all User
w3all User
Posts: 1631
Joined: Fri Jan 22, 2016 5:15 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Issue with login from WP side (Ultimate Member plugin)

Post by axew3 » Fri Jul 22, 2016 2:55 pm

yes, due to the fix for the phpBB lightbox mod.
When you move your mouse over an attached image in phpBB posts, the page scroll top if you have not installed phpBB lightbox mod in phpBB.
I've say on 1.48 this and others bugs will be solved, instead this will be on 1.4.9 due to the problems on profiles, now all solved i think (hope).
So on 1.4.9 we will try to fix all about iframe, the page-(forum, boards etc).php

If you do not use phpBB lightbox mod you can just remove this code you have add into overall_footer.html (phpbb template).

But your code should not be exactly like this, you have mouseover, instead of mouseup. Substitute with mouseup as is in this piece of code, and actual online doc, the instruction: it was updated last week if i'm not worng, to temp fix this problem of scroll top, on mouse over attached post images in phpBB:

Code: Select all

<script type="text/javascript">
$(document).on('mouseup', '.postimage', function(){
      var w3allappend = "getw3all_lightbox";
if ('parentIFrame' in window) window.parentIFrame.sendMessage(w3allappend);return;
});
remember to recompile phpBB template after mods into templates.

Taouche
User w
User w
Posts: 17
Joined: Thu Jun 02, 2016 11:38 am

Re: Solved -> Issue with login from WP side (Ultimate Member plugin)

Post by Taouche » Fri Jul 22, 2016 6:57 pm

Solved

it was mouseout in the code, I turned it to mousup and it's perfect now 8-)

Many thanks

Taouche
User w
User w
Posts: 17
Joined: Thu Jun 02, 2016 11:38 am

Re: Solved -> Issue with login from WP side (Ultimate Member plugin)

Post by Taouche » Mon Jan 16, 2017 2:46 pm

Hi,

just to tell you that since the latest version, I'm not able to login from the frontend.

Regards

User avatar
axew3
w3all User
w3all User
Posts: 1631
Joined: Fri Jan 22, 2016 5:15 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Solved -> Issue with login from WP side (Ultimate Member plugin)

Post by axew3 » Mon Jan 16, 2017 6:52 pm

Yes i see, the problem has come out due to a little addition into file addons/ext_plugin_fixes.php, that is in wrong place, you can remove it securely.
on the very bottom of the file ext_plugin_fixes.php you'll find:

Code: Select all

 add_action( 'init', 'wp_w3all_detect_login', 1 );
 unset($w3all_uap);
just remove:

Code: Select all

unset($w3all_uap);
so you'll have only:

Code: Select all

add_action( 'init', 'wp_w3all_detect_login', 1 );
save.
The online addons/ext_plugin_fixes.php on 1.5.7 will be updated in few minutes about this.

P.s NOTE To remember: i note/i see after, before to deactivate it on my test localhost, that if Ultimate member is active,
it REWRITE wp_w3all avatars on widget last post.
And If a profile photo is so set for user in ultimate member, it is used as avatar, and the phpBB avatar on last topics is replaced by UM plugin photo.
If no photo for user is set in UM, than default UM anon mystery icon is displayed into last topics widget.
That is maybe normal expected behavior.
It may also can be forced to display phpBB avatar instead, changing the action precedence about avatar on wp_w3all code.

Taouche
User w
User w
Posts: 17
Joined: Thu Jun 02, 2016 11:38 am

Re: Solved -> Issue with login from WP side (Ultimate Member plugin)

Post by Taouche » Tue Jan 17, 2017 1:40 pm

Hi axew3,

file modified and works good.

Thanks for your perfect support 8-)

About the profil picture, what I remember is between Ultimate Member and phpbb profile's pictures are not linked.

User need to add a profile picture in phpbb even if he have one on Ultimate Member

Locked